Sufletul meu?

Etichete

, , , , , , , , , , , , ,

Și sufletul tău cum o să fie? M-ai întrebat. Sufletul meu? Sufletul meu te va iubi pe tine, tot mai mult cu fiecare clipă de așteptare. Sufletul meu? Sufletul meu s-a spart singur în mii de fărâme, apoi s-a adunat ciob cu ciob și s-a clădit singur, s-a ridicat și s-a făcut iar suflet, zidit din timp și din iubire. S-a făcut timp, timpul tău în care să îți găsești liniștea și s-a făcut iubire ca să știi unde să o cauți. Sufletul meu? Sufletul meu s-a făcut timp și iubire și s-a așezat la ușa sufletului tău ca un timp așteptându-și iubirea și ca o iubire așteptându-și deplinătatea timpului ei. Sufletul meu? Sufletul meu va rămâne pentru totdeauna logodit cu sufletul tău, orice ar fi. Pentru totdeauna.

Anunțuri

Icoană

Etichete

, , , , , , , , , ,

De te voi pierde,
te voi căuta.
Pe linia vieții,
acolo unde
mi te-a presărat Destinul.
Te voi găsi
și te voi culege
amintire cu amintire.
Și te voi face icoană.
La care să-mi plângă sufletul.

Atotcuprindere

Etichete

, , , , , , , , , , , ,

Știi că tu ești, nu-i așa?
Spune-mi, ai întâlnit vreodată
o întrebare mai frumoasă de atât?
Spune-mi, ai mai fost vreodată
tu toată
atât de frumos cuprinsă
-tu și întreg Universul-
în atât de puține și temătoare cuvinte?

Am întâlnit-o!

Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Am întâlnit-o! Am avut norocul ăsta. Divinitatea, Destinul, poate amândouă, m-au iubit atât de mult încât într-o bună zi mi-au adus-o în cale. În acea bună zi Destinul m-a sărutat pe frunte și a decis să-mi ofere un privilegiu, acela de a o găsi și a o întâlni. Și am întâlnit-o. Am întâlnit-o și am iubit-o. Am iubit-o de la primul cuvânt. Da, de la primul cuvânt, pentru că între noi, ca într-o facere de lume nouă, mai întâi a fost cuvântul. Și cuvântul a fost cel care a adus iubirea, o iubire care era în mine dintotdeauna, o iubire pe care o căutasem dintodeauna, o iubire care trebuia să se întâmple. Și s-a întâmplat. S-a întâmplat pentru că așa trebuia. Trebuia ca eu s-o iubesc și trebuia ca ea să afle.
Continuă lectura

Pentru tine

Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pentru tine am părăsit o lume și am început să construiesc o alta. Nici nu știi ce greu mi-a fost să zidesc cu mâinile goale, nici nu știi ce frumos îmi este să zidesc cu mâinile goale! N-am fost niciodată zidar, n-am fost niciodată cioplitor în piatră, n-am fost niciodată tâmplar în viața asta, Dumnezeu nu aveam și nici nu voi avea vreodată cum să fiu. Și cu toate astea, pentru tine, am început să construiesc o lume și am devenit și zidar, și cioplitor în piatră, și tâmplar, și sculptor în fum, și împletitor de vise, și am simțit și simt că în toate astea e și ceva dumnezeiesc.
Continuă lectura

Știința iubirii

Etichete

, , ,

Știința iubirii. Am auzit și citit de mai multe ori această expresie. N-am înțeles ce ar putea însemna de la cei care au așezat-o atunci într-un context sau altul. Nu știu dacă există o știință a iubirii, nu știu dacă ar trebui să existe. Dar, dacă ar exista, care ar putea fi știința iubirii? Cred că această știință e acea deprindere de a simți întotdeauna dulceața iubirii oricât de amar ar fi uneori gustul ei.

Împrumut

Etichete

, , , , , , , ,

Iubito,
îmi împrumuți sufletul tău
pentru o clipă?
Nu, nu vreau să ți-l iau de tot,
nici măcar să ți-l fur din piept.
Vreau doar…
doar să-mi așez capul undeva,
am obosit și am nevoie de o pernă.
Și cum m-aș putea odihni mai bine
decât ațipind,
pentru o clipă,
pe sufletul tău?

Știi?

Etichete

, , , , , , , ,

Știi…
Eu te pierd
(intenționat)
în fiecare clipă.
Nu, nu te alung
și nici nu vreau
să plec
de lângă tine.
Doar te pierd
pentru că vreau
ca în fiecare clipă
să trăiesc fericirea.
Fericirea
de a te regăsi.
Mereu.
Știi?